Testimoni Ag Cera

kayap

APA ITU KAYAP?

Kayap juga dikenali sebagai herpes zoster dalam istilah perubatan. Ianya sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV). Risiko-risiko utama penyakit ini adalah:

  1. Umur yang semakin meningkat (lebih daripada 50 tahun) di mana ketahanan sistem imun berkurangan dan
  2. Kelemahan sistem imun (pertahanan badan) kerana pelbagai sebab seperti jangkitan kuman Human Immunodeficiency Virus (HIV) dan kesan ubat-ubatan (seperti ubat steroid).

Sepanjang hayat seseorang, lebih kurang 10% hingga 30% akan menghidapi penyakit ini.

Penyebab penyakit kayap adalah pengaktifan virus varicella zoster. Virus ini menyebabkan penyakit cacar air (chickenpox). Selepas cacar air sembuh, virus ini akan terus kekal di dalam badan pesakit iaitu virus ini berhibernasi di dalam pusat saraf (ganglion). Apabila sistem imun menjadi lemah, ia menjadi aktif semula. Virus yang sama ini akan menyerang urat saraf dan manyebakan keradangan saraf tersebut dan menyebabkan kayap.

syarikat, sijil, dan lesen

AG NUTRITION INTERNATIONAL adalah syarikat bumiputra, dan ditubuhkan pada tahun 2019. Merupakan sebuah syarikat jualan langsung.  Pihak pengurusan yang berpengalaman dan diiktiraf di pelbagai peringkat di dalam dan luar negara. 

Syarikat berkembang dengan pantas seiring trend Digital Marketing dan berjaya menembusi 24 buah negara pasaran antarabangsa walaupun baru bermula tidak sampai 1 tahun.

KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

 

SAKSIKAN DEMONSTRASI AG CERA YANG AMAT MENGAGUMKAN
error: Content is protected !!
Scroll to Top