Testimoni Ag Cera

kayap

APA ITU KAYAP?

Kayap juga dikenali sebagai herpes zoster dalam istilah perubatan. Ianya sejenis penyakit kulit dan saraf yang disebabkan oleh jangkitan Virus Varicella Zoster (VZV). Risiko-risiko utama penyakit ini adalah:

  1. Umur yang semakin meningkat (lebih daripada 50 tahun) di mana ketahanan sistem imun berkurangan dan
  2. Kelemahan sistem imun (pertahanan badan) kerana pelbagai sebab seperti jangkitan kuman Human Immunodeficiency Virus (HIV) dan kesan ubat-ubatan (seperti ubat steroid).

Sepanjang hayat seseorang, lebih kurang 10% hingga 30% akan menghidapi penyakit ini.

Penyebab penyakit kayap adalah pengaktifan virus varicella zoster. Virus ini menyebabkan penyakit cacar air (chickenpox). Selepas cacar air sembuh, virus ini akan terus kekal di dalam badan pesakit iaitu virus ini berhibernasi di dalam pusat saraf (ganglion). Apabila sistem imun menjadi lemah, ia menjadi aktif semula. Virus yang sama ini akan menyerang urat saraf dan manyebakan keradangan saraf tersebut dan menyebabkan kayap.

TEKAN BUTANG WHATSAPP UNTUK HUBUNGI SAYA
Agent Stokis Diperlukan SEGERA

syarikat, sijil, dan lesen

AG NUTRITION INTERNATIONAL adalah syarikat bumiputra, dan ditubuhkan pada tahun 2019. Merupakan sebuah syarikat jualan langsung.  Pihak pengurusan yang berpengalaman dan diiktiraf di pelbagai peringkat di dalam dan luar negara. 

Syarikat berkembang dengan pantas seiring trend Digital Marketing dan berjaya menembusi 24 buah negara pasaran antarabangsa walaupun baru bermula tidak sampai 1 tahun.

KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

 

Saksikan AG Nutrition telah ditunjukkan di tv3

SAKSIKAN DEMONSTRASI AG CERA YANG AMAT MENGAGUMKAN

isi kandungan ag cera

WHITE PEACH

SAKURA EXTRACT

POMEGRANATE

MIXED BERRIES

GYMNEMA SYLVESTRE

CURCUMIN

CERAMOSIDES

HYTOLIVE

Billboard AG Nutrition

PENERANGAN LANJUT AG CERA

AG Cera adalah makanan tambahan yg padat dgn nutrisi .Ianya dapat membantu MEMPERBAHARUI SEL dalam badan dan membantu meningkatkan Sistem Imun kita! AG Cera mempunyai VITAMIN yang lengkap untuk keperluan badan kita.

Vitamin adalah mikronutrien yang membantu fungsi-fungsi  penting di badan kita. Sebab itu vitamin A, C, D, E, K, dan B kompleks merupakan mikronutrien yang sangat diperlukan oleh tubuh.

AG Cera pula pemakananan yang lengkap dengan sumber vitamin setiap hari yang diperlukan oleh badan kita. Ag Cera mempunyai Vitamin A,B,C,D,E dan K selain serat yang membantu fungsi di dalam tubuh badan. Pengambilan sehari 1 atau 2 sachet sehari cukup untuk membantu mengekalkan kesihatan seharian kita. Selain ianya membantu membersihkan badan dari radikal bebas yang diterima oleh tubuh badan kita setiap hari.

ANTI-OKSIDAN DAN PENCEGAHAN PENYAKIT

Anti-oksidan adalah bahan yang mengurangkan, meneutralkan serta melindungi sel badan daripada kerosakan akibat radikal bebas dan ia juga boleh dianggap sebagai barisan pertahanan terhadap risiko mendapat sesetengah penyakit.

AG Cera adalah pemakanan yang mengandungi pemakanan ANTIOKSIDA TERBAIK  DUNIA yang membantu mempercepatkan proses pembersihan dalam badan akibat radikal bebas ini 

Sebab itu ramai yang semakin sembuh dari penyakit disebabkan AG Cera membantu mempercepatkan Proses Penyembuhan

error: Content is protected !!
Scroll to Top